top of page
White Sand and Stone

Chi Nei Tsang: Celosten Tretma za Zdravje in Vitalnost.

 

Odkrijte moč Chi Nei Tsang masaže in prebudite svoje notranje zdravilne moči!

Kaj je Chi Nei Tsang?

Chi Nei Tsang (CNT) je starodavna terapevtska tehnika, ki jo je razvil mojster Mantak Chia, priznani taoistični mojster. Ta metoda, ki se osredotoča na trebušni predel, združuje številne vitalne energijske poti in je sestavni del taoističnih zdravilnih umetnosti. Chi Nei Tsang je abdominalna masaža, namenjena temeljitemu razstrupljanju in revitalizaciji notranjih organov.

Filozofija in Osnova Chi Nei Tsang

Chi Nei Tsang temelji na starodavnih taoističnih načelih, ki trebuh obravnavajo kot energijski center telesa, znan kot "Tan Tian." Po taoistični filozofiji se v trebušnem predelu nabirajo čustveni in fizični stresi, kar vodi do energijskih blokad in vpliva na celotno zdravje. CNT si prizadeva sprostiti te blokade, obnoviti pretok energije in spodbuditi celostno zdravljenje.

Kako deluje Chi Nei Tsang?

CNT vključuje globoke, nežne masažne tehnike trebušnega predela, ki se osredotočajo na notranje organe in energijske kanale, povezane z njimi. Med tretmajem uporabljam roke za gnetenje, raztezanje in masažo trebuha, da sprostimo napetosti, razstrupimo organe in uravnotežimo energijo telesa. Tretma vključuje tudi dihalne tehnike in meditativne prakse za povečanje njene učinkovitosti.

Prednosti Chi Nei Tsang

Chi Nei Tsang ponuja številne koristi, ki zajemajo fizične, čustvene in energijske dimenzije zdravja:

Fizične Koristi:

 • Izboljšana Prebava: Masaža spodbuja boljše delovanje prebavnega sistema in lajša trebušno nelagodje.

 • Razstrupljanje: Pomaga pri odstranjevanju toksinov iz notranjih organov, kar izboljšuje splošno zdravje in vitalnost.

 • Boljše Delovanje Notranjih Organov: Povečuje delovanje jeter, ledvic, vranice, pljuč, srca  in drugih organov, kar prispeva k boljši telesni funkciji.

 • Lajšanje Bolečin: Zmanjšuje bolečine in nelagodje, povezane s trebušnimi težavami.

Čustvene Koristi:

 • Sprostitev Čustev: Pomaga sprostiti čustveni stres, ki se nabira v trebušnem predelu, kar vodi do boljše čustvene uravnoteženosti in jasnosti uma.

 • Zmanjšanje Stresa: Tehnika pomaga zmanjšati stres in anksioznost, kar pozitivno vpliva na splošno počutje in duševno zdravje.

 • Povečana Čustvena Stabilnost: Sprostitev negativnih čustev in napetosti prispeva k večji čustveni stabilnosti in notranjemu miru.

Energijske Koristi:

 • Obnovitev Pretoka Qi: CNT obnavlja pretok Qi (vitalne energije) po telesu, kar spodbuja celotno vitalnost in dobro počutje.

 • Uravnoteženje Energije: Pomaga uravnotežiti energijo telesa, kar izboljšuje splošno zdravje in preprečuje energijske blokade.

 • Povečana Vitalnost: S pravilno uporabo CNT se poveča vitalnost in življenjska energija, kar omogoča boljšo telesno in duševno pripravljenost.

V abdomnu deluje 5 sistemov, ki jih Chi Nei Tsang podpira:

 1. Krvno-žilni sistem: Dovaja kisik, vitamine, minerale in vse vitalne snovi ter odvaja ogljikov dioksid iz telesa.

 2. Hormonski sistem: Uravnava celoten hormonski sistem, kar lahko pomaga tudi pri lažji zanositvi.

 3. Limfni sistem: Ohranja zdrav pH v krvi, odvaja vodo in toksine ter krepi imunski sistem.

 4. Živčni sistem: Skrbi za prenos informacij po telesu. Poškodba trtice lahko vpliva na ta proces.

 5. Energetski sistem: Vključuje meridiane in pretok Či energije po telesu.     Ko vplivamo na en sistem, vplivamo tudi na druge 4 sisteme  in s tem  na celotno telo! 

Kdaj je Chi Nei Tsang Priporočljiv?

CNT je vedno dobra izbira posebej koristen  pa je pri naslednjih težavah in stanjih:

 • Velik trebuh

 • Boleče menstruacije in PMS

 • Slabokrvnost, maternične polipe, ciste, miomi

 • Hormonsko neravnovesje in težave v menopavzi

 • Bolečine v medenici in spodnjem delu hrbta

 • Zaprtost, zgaga, želodčne težave

 • Težave z zanositvijo, kronična vnetja mehurja

 • Inkontinenca, krčne žile, pekoča stopala in utrujene noge...

Celostni Pristop k Zdravju

CNT ni samo masaža, temveč celostni pristop k zdravju, ki vključuje tudi zdravo prehrano, dihalne tehnike, meditativne prakse in samomasažo. Na vsakem tretmaju se naučite nekaj tehnik samomasaže, ki jih lahko izvajate doma, da si pomagate pri obvladovanju zastojnih točk in ohranjanju dobrega počutja.

Chi Nei Tsang je močna terapevtska tehnika, ki ponuja obsežne koristi za telo, um in energijo. Sproščanje energijskih blokad, razstrupljanje organov in spodbujanje vitalnosti prispevajo k celostnemu zdravju in boljšemu počutju. S CNT lahko dosežete večjo čustveno stabilnost, izboljšate telesno funkcijo in obnovite svojo življenjsko energijo, kar vam omogoča, da se počutite bolj vitalno in uravnoteženo v vsakdanjem življenju.

Prebudite svojo notranjo vitalnost s Chi Nei Tsang terapijo in stopite na pot do boljšega zdravja in dobrega počutja!

Cena tretmaja: 70 eur ( trajanje 1 ura)

Ob zakupu 5 tretmajev, vam petega podarim

bottom of page