top of page

Abdomen je vir Življenja


Taoistični modreci so razvili masažo abdomna, ker so opazili, da ljudje pogosto razvijemo energijske blokade v svojih notranjih organih in okoli njih, kar povzroči vozle in zaplete v trebuhu. Ti lahko omejijo pretok chija, kar sčasoma povzroči fizične bolezni.


Z masažo abdomna pomagamo globje in hitreje razstrupiti organe. Odstranjujemo tako fizične in čustvene blokade in povrnemo telesne sisteme k zdravemu delovanju. Vsak organ vsebuje del prvobitne sile. Ko se iz organa sprostijo nakopičena negativna čustva in toksini, lahko organ učinkoviteje črpa vase prvobitno moč in se regenerira.


Sprostimo in očistimo blokade, toksine, prekomerno vročino in negativna čustva.


Na področju trebuha v abdomnu deluje 5 sistemov, z vplivanjem na en sistem vplivamo tudi na preostale 4 sisteme oz. procese. Prav tako vsi ti sistemi ne delujejo samo v abdomnu, temveč po celem telesu, tako vplivamo z masažo tu na celotno telo.

· Krvno žilni sistem (odgovoren je za dovajanje kisika v vse organe, prav tako vseh vitaminov, mineralov, vseh vitalni snovi ter odvajanje ogljikovega dioksida iz telesa)

· Hormonski sitem ( celoten hormonski sitem, vpliva tudi na lažjo zanositev)

· Limfa (ohranja dober PH v našem krvnem obtoku, odvajanje vode, toksinov iz telesa, odgovarja za dober imunski sistem in proizvajanje celic)

· Živčni sistem (poškodba trtice če so živci preščipnjeni bo to vplivalo na prenos informacij do organov oz do možganov ne pridejo celotne informacije ali pridejo delne, popačene)

· Energetski sitem (meridiani , Či energija)


Z ventuzami delujemo zelo na naš energetski sistem, na meridiane, na našo Či energijo. Ventuza deluje v globino (od 4 do 10 cm) in premakne našo zastalo energijo. Po TKM je tu Dai Mai pas, ki je pomemben, da se tu energija, ki teče po meridianih uravnovesi. V Abdomnu imamo vse pomembne organe: želodec in vranica (skrbi gredo v želodec in nespoštovanje časa prebave ima tu zelo velik vpliv), jetra, žolč (jeza bes), črevesje (žalosti in nepravilno prebavljena hrana povzroča tu težave), mehur in ledvica(strahovi, nepravilna hrana, hlad), sakrum-trtica (odgovorna za našo hrbtenico, držo, prenos informacij do možganov in nazaj) in seveda maternica, ki je v samem središču telesa.


Zaradi našega napačnega življenja, napačne prehrane, preveč stresa, poškodb in ker smo sedeča družba se tu pojavljajo blokade in maternica lahko tudi ni več v svojem centru, kjer mora biti in tako vpliva na vse organe v trebušnem delu, da ne delujejo kot bi morali in s tem povzročajo:

· velike trebuhe

· boleče menstruacije

· PMS

· slabokrvnost

· maternične polipe

· ciste

· miome

· hormonsko neravnovesje

· težave v menopavzi

· bolečine v medenici in spodnjem delu hrbta

· zaprtost

· pekoča stopala in utrujene noge

· krčne žile

· inkontinenco

· kronična vnetja mehurja

· slaba prebava

· zgaga

· želodčne težave

· težave z zanositvijo…


»Ob rojstvu so naši notranji organi v idealni poziciji, z leti – zaradi padcev, udarcev, nepravilne prehrane, gravitacije, stresa itd - pa prihaja do zakrčenosti mišic, ki fiksirajo položaj organov v trebušni votlini in zato so pri večini odraslih ljudi ti premaknjeni. »Nastanek večine perifernih bolezni kot so osteohondroza hrbtenice, obolenja mišic, sklepov, kožne bolezni pa tudi poslabšanje sluha, ostrine vida, izguba okusa, pogoste angine in prehladi so lahko povezani z motnjami delovanja notranjih organov.« Sicer pa se slabše stanje določenega notranjega organa ne opisujejo z izrazom »bolan« ampak s izrazom energetski deificit oz »funkcionalno oslabljeno delovanje. » v vsakem obolelem organu po pravilu odkrijejo parezo živčnih vlaken in žilne krče. Zato prihaja do pomanjkanja kisika, hranilnih snovi, do venoznega in limfnega zastoja, zaradi šibkega izločanja pa se začne samo zastrupljanje celic… »Ko odpravimo venozne in limfne zastoje v organih in prostorih okoli njih, začno ti zopet polno delovati, s tem pa se obnavlja cel organizem. Preko delovanja ventuz in rok v področju trebuha dosežemo izboljšanje krvnega in limfnega obtoka tako v samem trebuhu kot tudi v prsih, glavi, rokah in nogah.


Večina odraslih ima notranje organe premaknjene, spuščene in zmečkane. Posledično so slabo prekrvavljeni, upočasnjen in celo prekinjen je pretok limfe. Ker le ti ne morejo delovati optimalno, se pojavijo različne zdravstvene težave in celo bolezni. To je masaža notranjih organov skozi prednjo (in zadnjo- kiatsu) trebušno steno.


Dva organa(velika filtra) - jetra in ledvice – sta odgovorna za vodo v našem telesu in če nista v optimalni poziciji, je pretočnost slaba. Ko pa voda stoji, se lahko marsikaj zgodi… Če so organi na svojem mestu, je vzpostavljena dobra prekrvavitev, pretok energije je nemoten, delovanje limfe je optimalno … in življenje steče kot živahna in čista reka.. Če ledvica in jetra ne delujejo optimalno, se lahko pojavijo hudi glavoboli , pri slabšem delovanju ledvic ima človek mrzle roke in noge, zato celo spi v nogavicah…. Če nekdo pove, da ga vsaka malenkost spravi v jok, bodimo pozorni tudi na vranico, ki zna biti v takem primeru oslabljena. Pri ljudeh, ki se vsega bojijo, ki jih je pogosto strah, slabše delujejo ledvice, pri paničnih ljudeh pa je vprašljiva ščitnica.


Energetski deficit (funkcionalno oslabljeno delovanje organov) kaže na stanje posameznih organov ali celotnega organizma, ko zaznamo zmanjšanje sposobnosti njihovega delovanja. Takega stanja ne pokažejo niti analize krvi ali vode niti računalniška diagnostika. Nanj opozarjajo le blagi zunanji ali notranji znaki. Praktično so slabo zaznavni tako za človeka samega kot za nezadostno kompetentnega zdravnika. Po drugi strani pa obstajajo posebni znaki, s pomočjo katerih lahko po stanju lic, jezika, oči, ušes, rok in drugih delov telesa izpeljemo natančno diagnostiko in po takem podrobnem pregledu ugotovimo, kateri organ je funkcionalno oslabljen. V začetni fazi se funkcionalna oslabelost lahko izraža s: pigmentnimi madeži po telesu, bradavicami, genitalnimi bradavicami; razpokami ali herpesnimi izpuščaji na ustnicah, mozolji po licih in telesu, suhimi usti, grenkobo v ustih, okusom po železu; pogostimi anginami, izgubo glasu, težavami in bolečinami v hrbtu med opravljanjem lažjih del (kar postane običajen pojav); periodičnim pojavljanjem prebavnih motenj ali zaprtosti; pojavom bolečin v glavi ali trebuhu. Običajno nismo pozorni na te simptome. Še več, mnoge od njih iz navade preženemo s tableto analgina ali kakšnega uvoženega antibiotika, pri čemer vzroka seveda ne odpravimo. Čez čas se pokaže, da si je človek s supermodernimi zdravili »uničil« jetra, sama bolezen se je sprevrgla v kronično težko ozdravljivo bolezen. Pogosto ljudje ne opazijo pojava motenj v delovanju notranjih organov, ker se ne kažejo aktivno. Z opazovanjem in palpacijo pri na videz idealno zdravih ljudeh – športnikih najvišjega ranga, mojstrih športa, vegetarijancih – neredko v raznih predelih njihovega trebuha že z rahlim pritiskom odkriješ množico bolečih mest. Najpogosteje se nahajajo na levi ali desni strani pod rebri, v področju popka in v spodnjem delu trebuha. Na videz so to idealno zdravi ljudje, a pogosto je to zgolj zabloda. Stres in prekomerne fizične obremenitve povzročajo spazem organov in njihove prekrvavitve, spreminjajo lego organov, ki ovirajo krvni in limfni obtok, kar posledično pogosto pripelje do resnih obolenj. Ko obvladamo tretma na abdomnu notranjih organov, ta postane dopolnilna, pogosto tudi osnovna oblika samopomoči v vsakodnevnem življenju ljudi, ki skrbijo z svoje zdravje. Zahvaljujoč tej metodi, ki ne potrebuje nobenega medicinskega aparata, se delo notranjih organov opazno izboljša zaradi aktiviranja krvnega in limfnega obtoka, pri zadostni potrpežljivosti osebe pa povsem obnovi. Če že delovanje na oslabeli organ ne pripelje do popolne obnove njegove funkcije, pa vsaj odpravi akutno stanje in občutno izboljša zdravje. Oseba se lahko po nekaj nudenih tretmajih na abdomnu sama nauči nadzorovati svoje stanje in pravočasno odpravi motnje, ki se pojavijo v delovanju svojih notranjih organov.


Celoten tretma traja cca 45 minut, število terapij je odvisno od posameznika oz. njegovih težav- za optimalen rezultat je potrebnih 5. zaporednih tretmajev.


S terapijo na abdomnu pomagamo telesu, da se samo zdravi<3


Hvala, ker ste <3 (P)Ostanite zdravi!


Apolonija Infinity of Chi

Certificirana osebna svetovalka tradicionalne kitajske medicine, II stopnje

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
bottom of page