Dateljni- hrana Bogov

Dateljni ena izmed hrane Bogov je zelo zdravo živilo, ne vsebujejo holesterola, vsebuje pa veliko hranljivih snovi vitaminov, naravnih sladkorjev, kalij, magnezij, fosfor, železo, vlaknine....... in nas pogreje, zato jih jemo pozimi v času ledvic.


Dateljni:

 • Uravnavajo holesterol: čistijo kri, preprečujejo nastanek strdkov

 • Uravnavajo krvni pritisk: ljudje, ki trpijo za visokim krvnim pritiskom, bi naj redno uživali dateljne. 5-6 dateljnov vsebuje 80 mg magnezija. Naše telo potrebuje dnevno 370 mg magnezija za uravnavanje oz. za nižanje krvnega pritiska .

 • Krepijo srce: namočeni dateljni čez noč, ki jih zjutraj dodamo v smuti, ali jih poješ takšne, krepijo naše srce

 • Peprečujejo diarejo: dateljni vsebujejo veliko kalija, ki preprečuje diarejo saj podpira črevesno floro in pomaga zdravim dobrim bakterijam.

 • Vsebujejo veliko železa - pomagajo pri anemiji, zaradi velike vsebnosti železa odpravljajo anemičnost in so zelo priljubljeni pri otrocih in nosečnicah. 100 g dateljnov vsebuje 0,9 mg železa to je 11% priporočenega dnevnega vnosa železa. Železo vzpodbuja kisik v krvi, in pomaga pri obnovi hemoglobina in rdečih krvničk.

 • Pomagajo proti zaprtosti: lajšajo zaprtje, ker imajo nežne odvajalne učinke. Namočene čez noč noč, zjutraj zaužiješ.

 • Uravnavajo telesno težo: če jih zaužijemo nekaj zjutraj na tešče, preprečujejo večanje teže. vendar pazljivo: vseeno vsebujejo veliko sladkorjev, zato pazimo, da jih ne pojemo preveč.

 • Pomagajo pri težavah z dihali : pospešujejo izločanje sluzi iz pljuč

 • Pomoč pri slabem nespečnosti: zaradi vitamina B3 pomaga odpravljati nespečnost.

 • Dateljni, nam dajo veliko energije, odpravljajo stres, urejajajo-pospešujejo presnovo....

Sem vam podala dovolj razlogov, da si privoščite kakšen datelj ali dva ?

Zame je božanska kombinacija krema iz dateljnov, kakava in malce vode <3


Hvala, ker ste <3


Apolonija

Kontakt

Informacije na spletni strani

Vse informacije in opisi na spletni strani www.apolonijainfinity.com in elektronskih novicah, na Facebook strani, Instagramu so zgolj informativnega in preventivnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete osebnega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, zdravniško diagnozo ali zdravniški nasvet saj niso izrecno potrjene s strani zdravstvenih organov.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih v elektronskih novicah (Facebook, Instragram) in na spletni strani  ApolonijaInfinity.wordpress.com , niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka (prehranska dopolnila) so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, svetujemo, da se pred kombiniranjem le teh posvetujete s svojim zdravnikom.

Telefon

+386 (0)41 317 215

Naslov

Sedež družbe:

Apolosa d.o.o.,

Apolonija Infinity of Chi

Ukmarjeva 6,

1000 Ljubljana

Slovenija

Prostor za svetovanje:

Koper in Ljubljana oz. po dogovoru

Email

Sledite mi

 • Instagram
 • Facebook

© 2020 by Apolonija Infinity of Chi