top of page

Hrana je naša Chi energija

Updated: Mar 28, 2023

Kaj nam daje energijo?


Jemo in pijemo zato, da dobimo energijo za življenje. Hrana je naša Chi energija in s hrano dajemo navodila telesu kako naj deluje.


Hranimo se s čustvi in s hrano in ti dve nam dajeta ali tudi kradeta energijo, zato je pomembno kaj jemo in kakšna so naša čustva. Če smo po obroku utrujeni, pomeni , da smo nepravilno jedli in namesto, da bi s to hrano pridobili energijo, naše telo porabi še več energije, da to hrano predela. Tudi če pravilno jemo, a smo venomer pod stresom, jezni, depresivni,… nam ta hrana ne pomaga in ne daje dovolj energije, kar nas pelje v utrujenost in dolgoročno v bolezni. Zato je zelo pomembno, da pazimo na svoja čustva, da smo v ravnovesju s seboj, da pazimo kaj in tudi kdaj jemo.


Vsaka hrana ima na naše telo nek efekt in potrebuje določen čas, da se prebavi. Zato med obrokom in 2 uri po ne pijemo nobenih pijač ( razen vroče vode po požirkih) in ne jemo sladic. O sladicah in urah malo kasneje. Čas je zelo pomemben, vsaka hrana, ki jo vnesemo v svoje telo potrebuje svoj čas za presnovo! Hrano (vsako) najprej zaužijemo, potem se mora ta hrana asimilirati (5 okusov hrane), nato se transformira hrana v energijo, višek oz. toskine pa izločimo.


Vsak človek je individuum in vsak se mora tako tudi obravnavati. Ne glede na to, da v Tradicionalni kitajski medicini obstaja 5 tipov morfologij, katerim dominira en organ, lahko na nekoga določena hrana vpliva dobro na drugega pa morda ne. Odvisno od okolja, našega življenja, naših prehranjevalnih navad, zdravja itd.


Voda je tudi naša energija. Koliko vode potrebuje naše telo? 2, 3 litre? Bolj kot je voda mrzla prej gre iz našega telesa in ne pride do naših organov in ne izloči toksinov iz telesa. Zato je potrebno piti vodo sobne temperature, po požirkih, pogosteje. Med obrokom lahko pijemo vročo vodo po požirkih ( saj le ta ne bo motila prebavnega procesa), prav tako po obroku.


Hvala, ker ste

Apolonija

bottom of page