top of page

Zdrava Prehrana je Ključ do Uživanja na Poletnem Dopustu





Poletje je čas, ko si mnogi od nas privoščimo zaslužen oddih na dopustu, vendar pa je prav tako pomembno, da še naprej skrbimo za svoje zdravje. Zdrava prehrana po načelu tradicionalne kitajske medicine nam lahko pomaga doseči ravnovesje med uživanjem na dopustu ter ohranjanjem dobrega počutja.






Zakaj je Zdrava Prehrana Pomembna na Dopustu:



Med poletnim dopustom se pogosto sprostimo glede prehranjevalnih navad in se prepuščamo nezdravim prigrizkom ter obilnim obrokom. Kljub temu je pomembno, da ohranjamo zdravo prehrano, saj nam ta omogoča več Energije, izboljšano razpoloženje, Vitkost, Vitalnost, Zdravje tudi v zimskem času ( kar danes jemo bo vidno čez cca 3 mesece) ter večjo odpornost na stres. Z uživanjem sveže hrane, bogate z vitamini in minerali, se bomo počutili bolj vitalno ter pripravljeni na raziskovanje novih krajev in doživetij.

Tradicionalna kitajska medicina temelji na ravnovesju telesa in uporabi naravnih metod za izboljšanje zdravja. Med dopustom se lahko soočamo s številnimi tegobami, kot so prebavne težave, nespečnost ali stres. S pravilno uporabo tradicionalne kitajske medicine, vključno s akupunkturo, zelišči in masažo, lahko uravnotežimo svoje telo ter omilimo simptome, ki bi nas sicer ovirali pri uživanju dopusta.



Preprosti Nasveti za Zdravo Prehrano na Dopustu:

Izberimo lokalne in sezonske jedi, ki nam bodo omogočile okušanje novih okusov ter podprle lokalno gospodarstvo.

Izogibajmo se težki, procesirani in hitri hrani, ter se namesto tega odločimo za sveže pripravljene obroke.

Namesto nezdravih prigrizkov se odločimo za sveže sadje, kot so sočne breskve in lubenice, borovnice, maline….. ter hrustljavo zelenjavo, ki nas bo oskrbela z vitamini in vlakninami. N e izogibajmo se sedaj tudi zrelemu paradižniku, ki nas bo hidriral, in potisnil vročino iz glave navzdol.

Vključimo predvsem veliko sadja in zelenjave, ki nas oskrbujejo s potrebnimi vitamini in antioksidanti.

S pametno izbiro prigrizkov, kot so oreščki in sadje, krekerji iz semenk ( ki si jih lahko pripravimo za mesec vnaprej in odnesemo s seboj kamorkoli gremo), sveža zelenjava, zelenjavni namazi, bogate solate na 1000 in en način se izognimo nezdravim alternativam.





Pijmo dovolj vode, da se izognemo dehidraciji, še posebej, če bomo izpostavljeni vročemu vremenu in spili tudi kakšno alkoholno pijačo ( alkohol nas dehidrira, tudi Pivo!).


In ne pozabimo poletje je čas za radost, zabavo, druženja in kreiranje novih idej! Naj bo torej naše poletje čarobno in polno čudovitih dogodivščin!


Apolonija Infinity

bottom of page