top of page

Ženska energija, njen tempelj Maternica in zakaj tretma na abdomnu tako dobro deluje!

The Earth is my Body

Water is my Blood,

Wind is my Breath,

Fire is my Spirit!
Maternica je žensko središče, ko le ta ni v centru je ženska v neravnovesju! Je center njenega bistva. Ko boš našla center v središču opazuj svoje življenje- kako bo šlo svojo pravo pot


Na področju trebuha v abdomnu deluje 5 sistemov, z vplivanjem na en sistem vplivamo tudi na preostale 4 sisteme oz. procese. Prav tako vsi ti sistemi ne delujejo samo v abdomnu, temveč po celem telesu, tako vplivamo z masažo tu na celotno telo.

· Krvno žilni sistem (odgovoren je za dovajanje kisika v vse organe, prav tako vseh vitaminov, mineralov, vseh vitalni snovi ter odvajanje ogljikovega dioksida iz telesa)

· Hormonski sitem ( celoten hormonski sitem, vpliva tudi na lažjo zanositev)

· Limfa (ohranja dober PH v našem krvnem obtoku, odvajanje vode, toksinov iz telesa, odgovarja za dober imunski sistem in proizvajanje celic)

· Živčni sistem (poškodba trtice če so živci preščipnjeni bo to vplivalo na prenos informacij do organov oz do možganov ne pridejo celotne informacije ali pridejo delne, popačene)

· Energetski sitem (meridiani , Či energija)


Z ventuzami delujemo zelo na naš energetski sistem, na meridiane, na našo Či energijo. Ventuza deluje v globino (od 4 do 10 cm) in premakne našo zastalo energijo. Po TKM je tu Dai Mai pas, ki je pomemben, da se tu energija, ki teče po meridianih uravnovesi. V Abdomnu imamo vse pomembne organe: želodec in vranica (skrbi gredo v želodec in nespoštovanje časa prebave ima tu zelo velik vpliv), jetra, žolč (jeza bes), črevesje (žalosti in nepravilno prebavljena hrana povzroča tu težave), mehur in ledvica(strahovi, nepravilna hrana, hlad), sakrum-trtica (odgovorna za našo hrbtenico, držo, prenos informacij do možganov in nazaj) in seveda maternica, ki je v samem središču telesa.Zaradi našega napačnega življenja, napačne prehrane, preveč stresa, poškodb in ker smo sedeča družba se tu pojavljajo blokade in maternica lahko tudi ni več v svojem centru, kjer mora biti in tako vpliva na vse organe v trebušnem delu, da ne delujejo kot bi morali in s tem povzročajo:

· velike trebuhe

· boleče menstruacije

· PMS

· slabokrvnost

· maternične polipe

· ciste

· miome

· hormonsko neravnovesje

· težave v menopavzi

· bolečine v medenici in spodnjem delu hrbta

· zaprtost

· pekoča stopala in utrujene noge

· krčne žile

· inkontinenco

· kronična vnetja mehurja

· slaba prebava

· zgaga

· želodčne težave

· težave z zanositvijo


Vzroki premaknjene maternice :

- ponavljajoče se nosečnosti (preveč skupaj, 2 leti po porodu in vsaj 3 mesece po splavu)

- težko breme nosimo med, neposredno po menstruaciji oz po porodu

- poškodbe, nesreče,

- bosonogi po mokrih, ledenih tleh

- poškodba sakruma, trtice

- moderno življenje, sedenje (pritisk na trtico), preozke hlače

- visoke pete

- kronično zaprtje

- šibki, slabi legimenti

- tek po asfaltu, skoki, trampolin , vadbe…

- astma, kronični kašelj,

- staranje

- nošenje otroka na boku in ostalih težkih stvari

- čustvene drame, posilstva…tkiva se zalepijo, emocija je ujeta v tkivu

- napenjanje pri izločanju blata

- oprijeta oblačila blokirajo limfo


Posledice/Simptomi premaknjene maternice:


- inkontinenca

- temna kri na začetku menstruacije

- boleče menstruacije in ovulacija, PMS

- neredne menstruacije

- splavi

- vnetja mehurja, glivične okužbe

- pred menopavzni sidrom, težave v menopavzi

- policistični jajčniki (sladkor!)

- krčne žile (pritisk na vene)

- ciste, (neravnovesje, zmeda v komunikacijI, ovulacija in ne gre vse ven miomi(endometrioza),

- hemoroidi

- otečene noge, roke, slaba prekrvavitev

- zaprtje, driska

- polipi, materični fibroidi, estrogen povzroča da stvari rastejo

- abnormalna maternična krvavitev (več kot 1 velik vložek na uro)

- mrtvičenje nog, stopal

- močne menstruacije povzroča tudi: Ker in ko ne jokaš ko si žalosten- joka maternica namesto tebe!

- zaprtje , zakisanost, krči v črevesju: če ni dovolj kisika v krvi, deficit Jeter,

optimalno popolna prebava, : prebava že v možganih, ustih (od 25 do 80x prežvečimo), želodec, črevesje…Tudi s starostjo, ko se nam pojavljajo gube in poveša koža se nam isto dogaja tudi v telesu, organi se pričnejo malce povešati in jih je potrebno spodbuditi, da se krepijo njihove mišice … in ko delamo na abdomnu, da gredo organi nazaj v pravilen položaj se to pozna tudi na našem obrazu: naravni Lift face..


Moj tretma na abdomnu zajema tri stvari: z ventuzami odprem energetske kanale, da se energija prične premikati, potem stimuliram ročno limfo in “premik” organov, to je predvsem maternice nazaj v svoj pravilen položaj, odprava stresa in blokad in zaključim na hrbtnem delu telesa ( del Kiatsu), da podprem in spodbudim tudi pretočnost živčnega sitema. Že po prvem tretmaju je opazna velika razlika, toksini se pričnejo pospešeno izločati iz telesa….


S terapijo na abdomnu pomagamo telesu, da se samo zdravi<3


Ženska energija in njen tempelj maternica , ki je center, središče našega telesa in ko le ta ni na svojem mestu, je ženska v neravnovesju.

Ženske so si nekdaj po celem svetu masirale trebuščke, da so bile v ravnovesju, to je v naših DNK-jih. Ko so dobile svoj cikel, so se umirile, si vzele čas zase , bile v skupini žensk v tišini. Takrat se pojavijo uvidi preteklega meseca kaj se je dogajalo. Zadnje dni cikla pa uvide tekočega meseca- zato bi si naj te dni tudi zapisovale svoje uvide…Matere so prenašale svoja znanja naprej na svoje hčere in jih tega učile. V zahodnem svetu se je to izgubilo, vse je postalo zelo racionalno, naše matere nas niso naučile več tega in tudi me nismo predale tega naprej svojim hčeram, kar je žalostno. Ženske smo izgubile stik s seboj, s svojim tempom v sebi in zanemarile svojo intuicijo. Izgubile smo se v kolesju hitrega tempa življenja in morda v napačnih vrednotah.


Ženska gre skozi tri faze življenja:

mladenka, ko dobi dekle menstruacijo, intuicijo in postane plodna

ženska, mati; tu je v ospredju plodnost, družina, biti mama. Njena intuicija se umakne malo na stran, saj se posveča z vsem svojim bitjem svoji družini, otrokom.

menopavza; ženski se povrne nazaj vsa njena moč, intuicija se ji poveča, postane modra, lahko zdravi sebe in deli znanje svojem okolju in svetu. Intuitivna modrost, kača, Kundelini, ženska postane razsvetljena.

Kar pomeni, da je vsako obdobje blagoslov in ga bi morale tako sprejeti. V zahodu se pojavlja dosti prepričanje, da ko stopi ženska v menopavzo in ne more več imeti otrok, da se stara, velikokrat se ženske počutijo manj vredne, žalost se pojavi, hormoni divjajo in povzročajo zmedo v njihovih življenjih. A v resnici ženska dobi z menopavzo nazaj svojo moč, s pravilno prehrano in načinom življenja se ne bi smeli pojavljati ti tako imenovani zahodni simptomi menopavze (oblivanje, čustveno neravnovesje itd). Preden ženska stopi v menopavzo se malce zredi, zakaj? Telo naredi zalogo estrogena, ki se bo kasneje sprostil, ko ga bo telo potrebovalo in ga jajčniki ne bodo proizvajali več. Estrogen je shranjen v maščobnih celicah. Jetra in ledvica tudi proizvajajo estrogen a ne tako veliko, žensko telo pa ga potrebuje. In ženska, ki se ne zaveda svojega telesa in kaj se dogaja v njej, je vsa nesrečna in prične z raznimi shujševalnimi dietami. Zavedajmo se, naše telo je super stroj in se samo zdravi če mu dovolimo.Kakšna je idealna menstruacija? Nimamo PMS-a, ponavadi ugotovimo, da smo dobile menstruacijo šele ko gremo na wc. Barva krvi na začetku je rozasta, potem postane bolj temno rdeča, na koncu cikla zopet roza in rjavkasto čiščenje za zaključek. Ni groznih bolečin, ni velikih »kosov«, ni sluzi, ni strdkov, ni glavobola, ne traja predolgo oz so ti sindromi res zelo neznatni. Če je nasprotno to pomeni, da je nek ogenj v telesu, v naši maternici, zastoji so in ne spoštujemo zakonov narave od prehrane in čustvovanja do duhovnega ravnovesja. Te blokade in zastoji se lahko kažejo z bolečimi menstruacijami, s cistami, miomi itd. ……Prehrana zelo vpliva na naš cikel, sama sem prešla iz zelo bolečih ciklov, ko nisem zdržala brez tablet proti bolečinam (nekaj na dan), do tako imenovane idealne menstruacije. Cikel me ne utrudi, nimam bolečin, nimam hormonskih neravnovesij, glavobolov (ki so tudi bili stalnica). Včasih skoraj pozabim da imam cikel in ta traja 3 do 4 dni. Pomembno je seveda tudi kakšno kontracepcijo uporabljate, vložke, tampone, menstrualne skodelice, spodnje perilo…in kako ste v ravnovesju tudi same s seboj. Maternica je naša 2. čakra, ko je le ta izven svojega centra, se energija ne premika prav in vpliva tudi na energetski sitem

Dobra krvna preskrba maternice do 15 %, legimenti dobijo samo 5% arterisjke krvi, zato se zelo počasi zdravijo


Celoten tretma traja cca 30 minut, število terapij je odvisno od posameznika oz. njegovih težav- vendar najmanj 3. zaporedni tretmaji


S terapijo na abdomnu pomagamo telesu, da se samo zdravi<3


Drage ženske poskrbite zase, za svoj tempelj, za svoje telo, povežite se seboj in prenesite to dragoceno modrost naprej na svoje hčere.


Hvala, ker ste <3 (P)Ostanite zdrave!


Apolonija Infinity of Chi


Certificirana osebna svetovalka tradicionalne kitajske medicine, II stopnje


留言

評等為 0(最高為 5 顆星)。
暫無評等

新增評等
bottom of page